SPONSORS:

LESAANBOD

NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA (KLEUTERGYMNASTIEK)

Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders. Bij kleutergymnastiek proberen wij elke kleuter binnen zijn of haar mogelijkheden te laten bewegen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander is nergens bang voor. Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die elke kleuterop eigen niveau kan beleven en zich eigen kan maken. Daarbij stimuleren wij als leiding het kind steeds een stapje verder te gaan

Gymsport leert peuters en kleuters beter bewegen

Kleuters hebben plezier in bewegen en doen dat van nature. Een kleuter ontwikkelt zich mentaal en motorisch ongelofelijk snel en leert in deze levensfase zich min of meer beheerst te bewegen. Te weinig of op een verkeerde manier bewegen kan op latere leeftijd problemen veroorzaken als kinderen gaan voetballen, turnen of hockeyen, omdat de juiste motoriek ontbreekt. Ze hebben niet geleerd hoe ze veelzijdig kunnen bewegen en al snel verdwijnt het plezier. Daarom streven we er naar ieder kind tussen de drie en de zes jaar de basisbeginselen van bewegen bij te brengen. Kinderen die aan de lessen deelnemen hebben daar fysiek en mentaal voordeel van.

Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie(KNGU) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen tussen de 3 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Als bekende kinderheld wordt Nijntje de ambassadeur van het Beweegdiploma. Alleen clubs met het keurmerk 'Beweegdiploma' mogen het Nijntje beweegdiploma uitgeven. Twee trainsters van WSBF zijn geslaagd voor de speciale cursus. Bij WSBF leren zij kinderen van drie tot en met zes jaar in twintig uur de basisbeginselen van bewegen in samenwerking met de buitenschoolse opvang en het basisonderwijs.

Het beweegdiploma bestaat uit 2 lessenseries:
Beweegdiploma 1 (3-4 jr) 15 lessen
Beweegdiploma 2 (4-6 jr) 20 lessen.

Het halen van het zwemdiploma voor het jongere kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet vanzelfsprekend, maar wel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van het jonge kind.

Meer informatie op www.beweegdiploma.nl.