Freerunning

Freerunning is oorspronkelijk begonnen als een ontsnappingstechniek in het Franse leger. De populariteit van het veel latere stoere freerunning in de stedelijke omgeving heeft zich inmiddels snel doorgezet naar een binnensportactiviteit.

Buiten wordt gebruik gemaakt van bestaande obstakels die eigenlijk een ander hoofddoel dienen. Zo wordt bijvoorbeeld een trapleuning gebruikt om een trick over te maken. Dat geldt voor freerunning in een zaal eigenlijk hetzelfde. Bestaande inventaris zoals springkasten, turnbanken, rechtopstaande landingsmatten of horizontale klimrekken kunnen allemaal als obstakel dienen. 

Freerunning is opvallend omdat de bewegingen vaak sensationeel en bijna sierlijk zijn. Het lijkt wel een beetje op een combinatie van professioneel turnen en beheerste acrobatiek. Reden om de samenwerking met WSBF aan te gaan en te starten met freerunningslessen op vrijdagmiddag, in de voor WSBF vertrouwde Surventohal.

De lessen zijn verdeeld in 3 verschillende groepen. Om te kunnen freerunnen heb je geen speciale kleding nodig, maar sportschoenen die geschikt zijn om te rennen en te springen en  kleding dat prettig zit is wel handig.   

 

 

Wat doe je tijdens de lessen?

In de les ben je bezig om jezelf fysiek en mentaal te ontwikkelen. Je bouwt kracht en conditie en je leert je grenzen te verleggen maar ook discipline en elkaar de ruimte geven. Je bent zo'n les intensief bezig met ECHT bewegen, veel doen en veel nieuwe technieken leren.

We hebben een lesplan voor 40 lessen in 10 blokken van elk 4 weken. De technieken die je onder de knie gaat krijgen zijn bijvoorbeeld:

vaults:
precisions:
flow:

 

Hoe is een les opgebouwd?

  • 15 minuten warming up
  • 10 minuten parcourtje maken
  • 5 minuten pauze / speling
  • 20 minuten technieken, vaak in 2 tot 3 blokken
  • 5 minuten pauze / speling
  • 5 minuten eindspel en praktijkoefening

Aanmelden voor proeflessen kan iedere vrijdag voor aanvang van de training. 

Wil jij na de proeflessen graag op Free runnen?

Opgave kan door middel van het volgende inschrijvingsformulier

Aanmeldingsformulier Freerunning downloaden.