Groepsspringen

Groepsspringen is een officieel onderdeel van de KNGU.
WSBF beoefent dit met veelal de selectiedames op het hoge A, B en C niveau en in de lagere leeftijd categorieën ook met de recreanten op het D en E niveau.

Bij WSBF kan je jezelf niet opgeven voor het groepsspringen. De leiding zal je uitnodigen om mee te doen aan de trainingen en wedstrijden als je aanleg hebt voor het groepsspringen. Heb je zelf belangstelling voor het groepsspringen dan kan je dit natuurlijk wel kenbaar maken bij de leiding.

De meeste leden die meedoen aan groepsspringen vinden het een 'kick' om de spectaculaire oefeningen te doen. De basis technieken zijn hurk- en spreidsprongen over de kast, handstand overslag over de pegasus of een salto op de trampoline.

Het groepspringen op wedstrijdniveau betekent dat je met minimaal 6 personen een serie van 10 sprongen laat zien op de onderdelen trampoline-valmat; trampoline-pegasus of trampoline-kast en plank-kast. Daarnaast worden er series gesprongen op de tumblingbaan.

WSBF heeft een goede naam op dit turn onderdeel. Veel Friese en Nederlandse titels zijn in de afgelopen jaren veroverd. WSBF beschikt over een houten wedstrijdtumblingbaan en over een eigen opblaasbare tumblingbaan voor een veilige manier van trainen.