Turnen

Sta jij liever op je handen en kun je niet wachten totdat je aan de brug mag zwaaien of in de trampoline mag springen? Dan is turnen dé sport voor jou!

Onze gediplomeerde trainers leren je om steeds vlotter en soepeler door je oefeningen te komen, zodat jij steeds beter wordt in de sport die jij zo leuk vindt. 

De selectiegroepen turnen dames trainen op dinsdag en donderdag in verschillende leeftijdsgroepen. Alle turnsters trainen om mee te kunnen doen aan turnwedstrijden. 

Je wordt voor deze selectiegroepen geselecteerd door onze trainers. Je mag altijd een proeftraining mee komen doen om te kijken of jij het leuk vindt en of je geschikt bent voor deze sport! Neem hiervoor contact op met één van de turntrainers of stuur een mailtje naar administratie@wsbf.nl

SPRONG

Je hebt vast wel eens bokje gesprongen op het schoolplein of bij een vriendje of vriendinnetje op een tuintrampoline gesprongen. 

Maar bij WSBF merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een grote kast of pegases en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. 

Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over de kast of de pegasus. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen!

BRUG ONGELIJK

De brug ongelijk is een apart toestel, want in plaats van rennen, springen of balanceren moet je hier juist hangen en zwaaien! Heerlijk om te doen natuurlijk! Toch vraagt dit toestel veel armkracht en coördinatie van je bewegingen. Onze trainers helpen je hierbij om een volleerde brugturnster te worden. 

 
EVENWICHTSBALK

In de turnwereld wordt wel eens gezegd dat je op de balk hetzelfde doet als op de vloer of lange mat. Nu is dat misschien wel zo, maar de balk is toch echt maar 10 cm breed, waardoor het uitvoeren van de oefeningen aanmerkelijk lastiger wordt! Gelukkig worden alle oefeningen rustig opgebouwd, dus jij hoeft je geen zorgen te maken. 

Op dit toestel leer je balanceren. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Hierdoor is het eigenlijk ook helemaal niet meer zo spannend en zul je ervaren hoe tof dit toestel is.

 

 

VLOEROEFENING

Je begint met de basisoefeningen op de lange mat zoals een handstand en een radslag. Al snel zul je merken dat dit je goed afgaat en wordt het allemaal wat actiever! Je gaat aan de slag met de acrobatiek van het turnen! 

Deze acrobatische oefeningen zoals flikflakken en overslagen worden afgewisseld met gymnastische sprongen zoals spagaatsprongen en kattesprongen. 

Als je wat ouder wordt, mag je je danskwaliteiten laten zien in een mooie vloeroefening op muziek. Al doende leer je snel waar jij het beste mee uit de verf komt! 

 

 

GROEPSSPRINGEN

Aan het begin van een sportseizoen zijn onze trainers actief bezig met de springwedstrijden (groepsspringen). Samen met je springgroep oefen je de mooiste sprongen, zodat jullie gezamenlijk het beste uit jezelf kunnen halen. 

Je kunt meedoen aan verschillende disciplines zoals bijvoorbeeld tumblingbaan, plank kast of minitrampoline. 

Een prachtige discipline binnen de turnsport waarbij het groepsgevoel en samenwerking tot een hoog niveau wordt getild.