Nederlandse titel voor acrogymnasten WSBF Surhuisterveen

Kampen - Afgelopen zaterdag reisden 4 teams van WSBF Surhuisterveen af naar Kampen voor het Nederlands Kampioenschap acrogym voor het E en D niveau.

In de ochtend was het de beurt aan de twee E-junioren duo’s. Aniek Braam en Fenna Hoekstra mochten het spits afbijten voor hun categorie, met een stralende oefening eindigden zij in een groot deelnemersveld op de derde plek.

Hun teamgenoten Jildou van Houten en Fenna Baron wisten ook een prachtige oefening te laten zien aan de jury en mochten met een nihil verschil van het goud, het zilver mee naar huis nemen.

In de middag kwam het D Senioren trio in actie. Met een strakke oefening eindigden Elsa de Vries, Sanne Bouma en Fardau Hoekstra net naast het podium op een vierde plek.

Ook het D junioren trio bestaande uit Else Brink, Jannah Eppinga en Ninthe Alma kwam deze middag in actie. Deze meiden zijn dit gehele seizoen ongeslagen geweest en ook nu wisten zij in hun categorie de hoogste score neer te zetten en kregen het goud omgehangen en kregen zij de titel Nederlands Kampioen. Alle teams mogen met trots terugkijken op een goed wedstrijdseizoen.

Zaterdag 22 juni mogen nog zeven teams van WSBF Surhuisterveen stralen op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam.